Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-05@06:46:44 GMT

مسجد شیعی جامع «کبود» تنها مسجد فعال در ارمنستان

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۲۲۴۶۵

مسجد شیعی جامع «کبود» تنها مسجد فعال در ارمنستان

مسجد جامع کبود مسجدی برای شیعیان بوده و پس از استقلال ارمنستان این مسجد با حمایت دولت ایران برای شهروندان ایرانی این کشور مورد بازسازی قرار گرفت و هم اکنون تنها مسجد فعال در ارمنستان به شمار می رود.

خبرگزاری شبستان، گروه جهان اسلام: مسجد جامع کبود یا مسجد ایروان در ارمنستان، مسجدی برای شیعیان بوده است که در قرن هجدهم میلادی ساخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مسجد کبود ایروان در مرکز شهر ایروان واقع شده است و قبل از خروج آذربایجانی ها از ارمنستان، مسلمانان شیعه آذری ارمنستان آن را اداره می کردند.

 

ارمنستان در طول تاریخ تحت سلطه امپراطوری های مسلمان بوده است و پارس ها یکی از فرمانروایان بوده اند.

 

. وجه تسمیه این مسجد به مسجد کبود به دلیل وجود کاشی های آبی رنگ است و درقسمت ورودی آن رنگ آبی بیشتر به چشم می خورد

 

مسجد کبود ایروان با نام‌ های مسجد پارسی، مسجد آبی آسمانی و مسجد گک جامی نیز شناخته می ‌شود.

 

در تاریخ آمده است که فرمانروای محلی، «حسین علی خان» در زمان سلطنت نادرشاه افشار، این مسجد را ساخته است و از لحاظ معماری کاملا ساده است.

 

ساخت این بنا به سال  ۱۷۶۰ بر می گردد و بین سال ۱۷۶۴ تا ۱۷۶۸، ساخت آن تکمیل شده است.

 

این بنا بر روی ویرانه های مسجدی که زلزله آن را از بین برده است، ساخته شده است.

 

 

این بنا دو بار دچار حریق شده که یک بار آن در سال 1918 و یک بار در سال 1955 میلادی این اتفاق افتاده است و در سال ۱۹۳۱ از این مسجد برای ارائه خدمات دینی استفاده نمی شد و فقط موزه محسوب می شده است، اما پس از فروپاشی شوروی، این مسجد را با آجرها و کاشی های براق بازسازی کردند.

 

بنیاد مستضعفان و جانبازان ایران در بین سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۷۹ هجری شمسی این مسجد را بازسازی کرد و به ارامنه زبان فارسی آموخته شد.

 

پس از بازسازی، ارائه خدمات دینی از سر گرفته شد و در دوره حکومت صفوی، مذهب شیعه، مذهب رسمی اعلام شد و این مسجد از نوع ایرانی است و اهالی این منطقه شیعه دوازده امامی هستند  .

 

 

ارتفاع مناره این مسجد 24 متر است و فقط یک مناره دارد و سبک معماری آن اسلامی است.  این مسجد دارای محوطه ای داخلی، یک صحن اصلی و یک مدرسه علمیه است.

 

ورودی و گنبد این مسجد با کاشی‌های آبی رنگ تزیین شده‌اند. صحن اصلی دارای فواره هایی است همچنین دورتادور آن پر از نارون های سرخ است.

 

معماری بخش درونی مسجد، از نوع مینیمال است.  محراب و منبر مسجد، ساده ساخته شده است و محراب به شکل فرورفتگی ای در دیوار است که جهت مکه را نشان می دهد. منبر نیز سکویی پله ‌دار است.

پایان پیام/43

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد کبود ارمنستان شیعیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۲۲۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است

در ادامه سفر هیئت بلندپایه فرهنگی کشورمان به ارمنستان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و معاون وزیر خارجه ارمنستان دیدار و درباره گسترش دیپلماسی فرهنگی میان دو کشور به گفت وگو پرداختند.

به گزارش ایسنا، در این دیدار علاوه بر مباحث فرهنگی مشترک بین دو کشور، مسائل مهم بین‌المللی نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت. 

حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور در این دیدار، با ارائه تحلیلی از وضعیت فعلی منطقه غرب آسیا و به‌ویژه اتفاقات اخیر غزه، بر ضرورت تلاش برای برقراری صلح پایدار در منطقه با کمک کشورهای همسایه تأکید کرد.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با استناد به کلام رهبر معظم انقلاب، ارمنستان را همسایه‌ای نجیب و مورد احترام خواند و رویکرد شفاف ایران را در دفاع از تمامیت ارضی کشورها و تلاش‌ها برای برقراری صلح منطقه‌ای را تبیین کرد.

ایمانی‌پور به اشتراکات فرهنگی و تمدنی میان دو کشور اشاره کرد و گفت: این سفر فرصتی را فراهم آورده است تا دیدگاه عمیق‌تری نسبت به کشور ارمنستان به دست آوریم. 

رییس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران همچنین تاکید کرد: همکاری‌های فرهنگی و افزایش سطح روابط بین جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان باید دنبال شود. 

ایمانی‌پور همچنین به نقش رسانه‌ها در ترویج دانش و آگاهی میان مردم دو کشور اشاره کرد و خواستار همکاری متقابل دو کشور در این زمینه شد.

همچنین در این نشست، معاون وزیر خارجه ارمنستان ضمن استقبال از هیئت بلندپایه فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، ابراز امیدواری کرد که امضای سند مبادلات فرهنگی به تقویت روابط دوجانبه ایران و ارمنستان منتهی شود.

وی تصریح کرد که ارمنستان همواره به ایران به مثابه یک کشور دوست و همسایه مطلوب نگاه کرده است. 

طی این دیدار که با حضور سبحانی، سفیر ایران در ارمنستان و اسدی موحد، رایزن فرهنگی کشورمان نیز برگزار شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مساجد پنهان در کوچه‌پس‌کوچه‌های توکیو
  • امام جعفر صادق (ع) مجاهد جهاد تبیین بود
  • امام صادق(ع)‌ پرچمدار ترویج معارف شیعه و مبارزه با تحریف دین بود
  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است
  • در سوگ امام جعفر صادق (ع) فردا در گلستان مراسم دسته روی برگزار می‌شود
  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران
  • در سوگ صادق آل محمد فردا در گلستان مراسم دسته روی برگزار می‌شود
  • ایمانی پور به ارمنستان سفر کرد
  • شهرداری ایروان مایل به همکاری با اصفهان در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی است
  • رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ارمنستان چه می‌کند؟