Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-04@20:47:30 GMT

چرا باید از گوی مچید بازدید کرد؟

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۸۳۷۸۳

چرا باید از گوی مچید بازدید کرد؟

به علاقمندان گردشگری توصیه می‌شود در باقی مانده تعطیلات عید نوروز معرق‌های محراب مسجد را با معرق‌های زیبای مقرنس، طرح‌های اسلیمی و کاشی‌کاری با رنگ‌های فیروزه‌ای، آبی ایرانی، سفید و طلایی از نزدیک تماشا کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تبریز بیدار مسجد کبود تبریز متعلق به قرن پانزدهم میلادی است و در یکی از قدیمی‌ترین و تاریخی‌ترین محله‌های تبریز واقع در خیابان امام(ره) قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شاهکار معماری به نام‌های گوی مچید، مسجد جهانشاه یا عمارت مظفریه نیز شناخته می‌شود. علاقه‌مندان به آثار تاریخی اسلامی از مسجد کبود به عنوان فیروزه جهان اسلام نام می‌برند.

تنها اثر تاریخی باقی مانده از دوران قره‌قویونلوها با معماری بسیار زیبا و منحصربه‌فرد مسجد کبود تبریز است.

ابوالمظفر جهان شاه، یکی از رهبران قره‌قویونلوها، مؤسس مسجد کبود بود. با مشاهده جزئیات بنا و نقاشی‌های داخل مسجد کبود بخشی از هویت، تاریخ و تمدن اسلام در تبریز باستان به چشم می‌خورد. این مسجد یکی از چهار مسجدی است که با کاشی‌های آبی تزئین شده است. نام مسجد کبود بر اساس رنگ نمای این بنا انتخاب شده است.

معماری جذاب مسجد کبود را می‌توان نمونه‌ای قابل توجه از معماری اسلامی ایران دانست. کاشی‌های معرق فیروزه‌ای و لاجوردی، نقوش اسلیمی و طرح‌های هندسی مدرن از ویژگی‌های بارز معماری مسجد کبود است. علی‌رغم آسیب‌های فراوانی که در طول سالیان متمادی به آن وارد شده و با توجه به کاربری های مختلف آن در گذشته، شکوه و زیبایی خود را حفظ کرده است.

با توجه به اینکه مسجد کبود در گذشته جزئی از مجموعه‌ای بزرگ با کاربری‌های مختلف بوده است، آن را عمارت مظفریه می‌نامیدند. مقبره سلطان جهانشاه و نزدیکانش در انتهای شبستان و در سرداب مسجد مؤید این مطلب است. به همین دلیل به مسجد جهانشاه نیز معروف شد. امروزه این مقبره‌ها خالی است. مسجد کبود تبریز در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

 متأسفانه بخش‌های زیادی از مسجد کبود در زلزله سال ۱۷۷۹ میلادی آسیب دید. گنبدهای مسجد پس از زلزله فروریخت و جز سردر و پایه‌های مسجد قسمت دیگری نمانده بود. در سال ۱۳۴۵، آقای رضا معماران، معمار ماهر ایرانی، مسجد را بازسازی کرد.

کاشی‌کاری فیروزه‌ای برجسته‌ترین دکوراسیون داخلی مسجد کبود تبریز است. بیشتر کاشی‌های مسجد کبود به شکل هشت ضلعی است. اما در میان آنها اشکال دیگری نیز وجود دارد. در داخل مسجد کبود، سنگ‌های فیروزه‌ای و رنگ‌های طلایی به چشم می‌خورد. از آثار باقی مانده در شبستان می‌توان دریافت که در ساخت بنا از سنگ مرمر استفاده شده است. 

به علاقمندان گردشگری توصیه می‌شود در باقی مانده تعطیلات عید نوروز معرق‌های محراب مسجد را با معرق‌های زیبای مقرنس، طرح‌های اسلیمی و کاشی‌کاری با رنگ‌های فیروزه‌ای، آبی ایرانی، سفید و طلایی از نزدیک تماشا کنند. مسجد کبود دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است که شما را به بازدید از نزدیک دعوت می‌کند. بهترین زمان برای بازدید از مسجد کبود در نوروز است که نور خورشید در داخل مسجد می‌درخشد. رنگ‌ها دلپذیر و منحصر به فرد هستند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مسجد کبود تبریز باقی مانده فیروزه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۸۳۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل خانه طراحان فیروزه‌ای بر آمده از تلاش جوانان گرافیست است

به گزارش خبرگزاری مهر، احسان قائدی افزود: همزمانی نخستین سالگرد خانه طراحان فیروزه‌ای با ۱۲ اردیبهشت روز معلم را به فال نیک می‌گیریم و از همه اساتید بزرگوار هنر گرافیک و طراحی که کمک حال خانه طراحان حوزه هنری هستند صمیمانه قدردانی می‌کنیم.

وی یاد آور شد: پرورش و شناسایی هنرمندان خوب طراح و گرافیست یکی از جدی ترین اهداف تشکیل خانه طراحان حوزه هنری استان است تا بتواند با پرورش هنرمندان متعهد، با زبان هنر دغدغه مردم را در زمینه‌های مختلف به درستی مطرح کنند.

رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری بر لزوم برگزاری دورهمی های خانه طراحان در دیگر نقاط استان تاکید کرد و افزود: در تلاش هستیم زمینه‌ای فراهم کنیم که نشست‌های ماهانه خانه طراحان حوزه هنری در دیگر شهرستان‌های استان نیز برگزار شود چرا که استان چهارمحال و بختیاری سرشار از هنرمندان نخبه و استعدادهای بسیار هنری است.

مسئول واحد هنرهای تجسمی حوزه هنری چهارمحال و بختیاری نیز درباره این نشست گفت: چهاردهمین نشست خانه طراحان با حضور کریم منزوی، علیرضا رضایی، صادق صدری نژاد و قاسم رشیدی از طراحان و اساتید رشته گرافیک در نگارخانه چراغ جادو همزمان با روز معلم برگزار شد.

احمد رضا باقری افزود: در این نشست که با عنوان مناظره گرافیکی نام گذاری شده بود اساتید این رشته در رابطه با شاکله‌های مهم طراحی گرافیک، افزایش کاربری رشته گرافیک در دانشگاه‌ها، چگونگی گرافیک در حوزه بازار کار و تجارت، ظرفیت‌های استفاده از هوش مصنوعی در گرافیک، بحث و گفتگو کردند.

باقری یاد آور شد نشست‌های خانه طراحان حوزه هنری با هدف ارتقا سطح علمی هنر جویان این رشته و همچنین تولید آثار فاخر هنری به صورت ماهانه برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، در چهاردهمین پاتوق فیروزه‌ای خانه طراحان حوزه هنری، جشن روز معلم و سالگرد تشکیل خانه طراحان حوزه هنری با حضور اساتید و هنرمندان گرافیک و تصویر ساز استان برگزار شد.

کد خبر 6095547

دیگر خبرها

  • جاری شدن سیل در روستای فیروزه
  • انسداد ۲ محور روستایی در فیروزه براثر سیلاب
  • دستگیری متهم به سرقت ۸۰۰ میلیونی سنگ فیروزه در نیشابور
  • تحول ساختاری در فرایند حمل‌ و نقل کالا در استان یزد
  • موزه آستان قدس رضوی نفائسی مرتبط با امام صادق(ع) در خود دارد /به جامانده از صادق آل محمد(ع)
  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران
  • تشکیل خانه طراحان فیروزه‌ای بر آمده از تلاش جوانان گرافیست است
  • روایت اخراج یک روحانی از مسجد به خاطر توهین به مسئولان
  • لحظه فرو ریختن سقف مسجد مشهور بر اثر سیل
  • واگذاری کارخانه سامان کاشی بروجرد به هیات حمایت از صنایع